(Igaz ez a cikk nem a napokban íródott, viszont tartalmazza azokat a fontos információkat, amiket nem árt ha tudtok, ha most vágtok bele testetek átformálásába.)

Sziasztok! Pár óra és itt a 2015-ös év vége és sokan már a jövő évi terveiken gondolkodnak, ami lehet egy piros bicikli, egy lakás, vagy akár egy diploma megszerzése, de lehetnek olyan hétköznapibb terveitek a jövő évre, mint pl. fogyni 5kg-ot, vagy kicsit izmosodni a nyárra a hölgyek / urak ill. a magatok kedvére.                                           

Gerifitness Vígh Gergő

Ezért gondoltam, hogy írok nektek egy cikket arról, hogy mire számíthat az, aki fogyással, vagy izomtömeg gyarapításra készülne nálam a nyárra.

Kezdjük el egy olyan ponttól boncolni a témát, amit egyszerűen nem lehet megkerülni, ez pedig az ÉTREND: El kell hinnetek, hogy nagyon nagy jelentősége van a helyes táplálkozásnak, e nélkül nem lehet elérni a kívánt formát. Ezért nálam mindig úgy szoktuk kezdeni a közös munkát, hogy tisztába teszem az esetleges személynél az étkezési alapelveket, amik nem tűnnek nagy kunsztnak, pedig általában ennél szokott elbukni a kondisok nagy része.

E közben én felmérem, hogy milyen a testalkattípusa az illetőnek, ami szintén fontos, hiszen ez is egy segítség, amiből meg lehet tudni, hogy milyen étrend kedvező a hízni vagy éppen fogyni vágyó vendégnél.

Ha ez is megvan, rá térünk arra, hogy mennyi időnk van egy héten edzeni. Egy kezdő státuszban lévő személynél a heti 3, de minimum 2 közös edzést ajánlok, hiszen ilyenkor nagyon sok a tanulni való.  Hiába néztek meg kezdőként edzős videókat, nem fogjátok tudni helyesen végrehajtani a gyakorlatot, mert nincsen meg bennetek az a rutin, amivel észre tudjátok venni az esetleges hibákat, így elég könnyen megsérülhettek, akár hosszú távra. Ezért én minden kezdőnek ajánlom a személyi edző segítséget, legalább az első pár hónapban, ezt ne spóroljátok el.

Ha ezzel is meg vagyunk, újra előtérbe vehetjük az elérni kívánt formát. Viszont amit most olvasni fogsz, nem biztos, hogy tetszeni fog, mert az a szomorú hírem, hogy nem fogod tudni magad kidolgozni egy vagy két hónap alatt. Ehhez több idő kell. Ezért szoktam türelemre inteni a vendégeimet, mert a kezdeti fejlődés lassúsága miatt hamar el kedvtelenednek, azonban miután az étrendet és a gyakorlatokat (durván egy két hónap alatt) sikerült rendbe tenni, jöhet a jól megérdemelt jutalom, ami a mi esetünkben a jobbnál jobb fejlődést jelenti.

Összefoglalom röviden, az eddig leírtakat:

- A közös munka előtt rendbe tesszük az étkezési alapelveket (kaptok pluszba egy magam által elkészített kis anyagot a különböző tápanyagokról, hogy bele tudjatok lapozni, ha esetleg nem értenétek valamit).

- Közben én felmérem az illető testalkattípusát, hogy az étrend össze állításánál segítségemre legyen.

- Megbeszéljük, hogy hány alkalommal találkozunk egy héten (kezdőknek heti 3, de min. 2 közös edzést javaslok)

- Majd el kezdjük a közös munkát, azonban az elején türelemre intem a vendéget, ugyanis több hónapnak(kb. 2-nek) el kell telnie, hogy az étrend betartása és a kitartó edzés munka meghozza a várva várt eredményt.

Valószínű, hogy volt olyan pontja a cikknek ami nem tetszett annyira, azonban igyekeztem őszintén le írni nektek ezt a munkafolyamatot, hogy el tudjátok képzelni mivel jár ha elkezditek az alak formázást. De a jó hír, hogy még pont időben vagytok, irány a terem és ha kezdő vagy, keress fel egy személyi edzőt és közösen valósítsátok meg az álmodat! :)

Gerifitness Vígh Gergő

Ha tetszett a cikk, látogasd meg az oldalamat, ahol érdekesebbnél érdekesebb cikkekkel várlak titeket!                                                            Oldalam: www.facebook.com/Gerifitnessvighgergo

Ha pedig kérdeznél tőlem, írj bátran:
e-mail: vighgergo20@gmail.com