Sziasztok!
A mai napon egy igazán hölgyeknek szóló cikket osztanék meg veletek.. nyakunkon a nyár, a ruhák egyre rövidebbek, feszesebbek és nem sok mindent takarnak.. hogy magabiztosabbak legyetek lányok, hoztam nektek pár tippet hogyan szabadulhattok meg a narancsbőrtől.
 


Sporttal a cellulitisz ellen..
A cellulitisz [narancsbőr] elsősorban a nők esküdt ellensége.. azonban azt tudtátok, hogy napjainkban a férfiakat is előszeretettel környékezi meg? Azonban, hogy lelkesebben kezdjetek a probléma megszüntetéséhez, néhány tippel hozzá járulnék a sikeres harchoz.

Az alapok: mi áll a cellulitisz hátterében?
- a helytelen vízvisszatartás
- az egészségtelen, zsírban gazdag étkezés
- a túlsúly
- a mozgásszegény életmód.

A gödröcskék leginkább comb és fenék tájékon jelentkeznek, ritkább esetekben a karokon, valamint a hason.

Hogyan segíthet a torna? - javítja a helyi vérkeringést -> hozzá járul a felgyülemlett víz eltávolításához -> az izmok feszessé, a bőr ruganyosabbá válik -> segít a narancsbőr kezelésében.


Gyakorlatok: 

I. Csípő emelés: Feküdjünk hanyatt, térdeinket hajlítsuk be úgy, hogy sarkaink minél közelebb kerüljenek a fenekünkhöz. Vállainkat tartsuk szorosan lent a földon, karok a test mellett legyenek, majd emeljük minél magasabbra csípőnket ügyelve arra, hogy lábainkat ne mozdítsuk el. Tartsuk ezt a pozíciót legalább 12 másodpercig, majd lassan térjünk vissza a kiinduló helyzetbe. A gyakorlatot végezzük a lehető leglassabban.
Ismétlésszám: 3 sorozatban, 20 csípőemelés.

II. Hanyatt fekve tárjuk szét a karjainkat, a tenyerünket fordítsuk lefelé. Kinyújtott lábainkat és felsőtestünket egyszerre emeljük fel annyira, hogy 120 fokos szöget zárjanak. Összezárt lábbal lassan körözzünk előbb az egyik, majd a másik irányba – 12  lábkörzést végezzetek jobb-bal irányba−, majd térjünk vissza az alaphelyzetbe. Ezzel a gyakorlattal egyszerre a comb, popsi, mell és hasizmot is megdolgoztatjátok.
Ismétlésszám: 3 sorozatban 12-12 lábkőrözés.

III. Ezt a gyakorlatot állva végezzük. Egyik kezünkkel oldalt állva kapaszkodjunk meg csípőmagasságban egy kitámasztott székben, asztallapban, stb., arra figyeljetek, hogy mindenképpen stabil legyen. Anélkül, hogy törzsünket elfordítanánk lassan, nyújtott lábunkat emeljük oldalra. Számoljunk el 5-ig, majd lassan, a láb behajlítása nélkül, térjünk vissza az alappozícióba. Az egészet ismételjük meg a másik lábunkkal is. Itt nem csupán a popsit hanem a combok mindkét oldalát edzésben tudjuk tartani.
Ismétlésszám: 3 sorozatban 10 lábemelés.

 

A narancsbőrt segíthet legyőzni, pl. ha minél többet sétáltok emelkedőn, lift helyett lépcsőt választjátok, hogy ha megtehetitek, kocsi/tömegközlekedés helyett biciklivel közlekedtek.
Kerüljétek a cukros üdítőket, az alkohol- és a koffeintartalmú italokat, valamint a zsíros ételeket. A változáshoz nem elég ez a pár gyakorlat alkalmazása, szükséges a kemény életmódváltás is.

 Sok sikert és kitartást kívánok! 








Hogy ha tetszett a cikk, látogassatok el Facebook oldalamra: http://www.facebook.com/Gerifitnessvighgergo
Hogy ha pedig kérdésetek volna, írjatok e-mailt a: vighgergo20@gmail.com-ra.
Instagram: gergo_vigh_personal_trainer