Sziasztok!
Előző cikkemben a saját testsúlyos edzések pozitívumairól írtam nektek, amit erre a linkre kattintva tudtok elolvasni:  http://gerifitness.reblog.hu/hatekony-sajat-testsulyos-edzes-nehany-titok
Ennél a témakörnél maradva a saját testsúlyos edzésformák egyikéről, a TRX-ről szeretnék nektek beszélni.


Honnan ered a TRX? - az amerikai haditengerészet elit alakulata fejlesztette ki, amely mára már az egyik leginnovatívabb fitnesz eszközzé nőtte ki magát. Előnye, hogy egyszerre több izomcsoportot tudunk megmozgatni.

Hogyan is néz ki?
 



Alanyunk egy funkcionális tréning eszköz, amely hevederekből és fogókból áll, edzőtermekben általában falra erősítve találjátok meg, míg napjainkban elterjedt otthoni verzió, nagy valószínűséggel ajtóra erősítve lesz alkalmazható. Nehézségi fokozatát a magasságával arányosan tudjátok állítani. Az előnyei közé sorolva ez a felfüggesztéses módszer nagyon sokszínű feladatsorokhoz vezethet minket.

Figyelem: az edzőtermi izolált gyakorlatokkal összehasonlítva a TRX több izomcsoportra koncentrál egy időben.
 



Kinek és hogyan?

Ha szeretnél:
- szálkásodni
- karcsúbb alakot
- erős hátizmot
- jobb testtartást

Csináld kitartóan, heti 3-4 alkalommal, a változás egész hamar a tükröd elé fog kerülni, hiszen 2-3 hónap alatt csinos eredményeket érhetsz majd el.
(Egyéntől, aktivitástól, életkortól függően)

Cikkemben szót ejtek arról is, kinek NEM ajánlott ez a mozgásforma:

Igaz, eszközünk 300 kg-ot bír el, azonban egy túlsúlyos ember nem tudja magát megtartani, pláne saját testsúlyát megemelni, ezért célunk, hogy elérjen egy olyan súlyt, ami már nem okoz gondot edzés alatt.

A TRX sokoldalú terheléssel jár, funkcionális, összetett mozgássokkal, az emberi test mint egységes rendszer áll a középpontba.

A TRX néhány jótékony tulajdonsága:

- javítja az állóképességet
- jobb lesz a koordinációd
- hajlékonyabb leszel
- szebb lesz a testtartásod

Ízelítő a gyakorlatokból: 

További cikkekért és tipekért látogassatok el Facebook oldalamra: http://www.facebook.com/Gerifitnessvighgergo
Hogy ha pedig kérdésetek volna, írjatok e-mailt a: vighgergo20@gmail.com-ra.